View Single Post
Old May 21st, 2009, 07:10 AM   #6
oscartj
Senior Member
 
oscartj's Avatar
 
Join Date: 09-19-07
Location: Lake Ann, Michigan
Posts: 483
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Brods View Post
That was a big issue with the older VP44 injection pumps. With the newer CP3 pumps and in tank lift pumps it has not been an issue.

If you're looking at it to buy, look for velcro or signs of tape being on the fuse box cover which is under the hood by the left front corner. That is typically where performance boxes are mounted. Get the vin and check with a Dodge dealer (not the one your buying it from) to see if the factory warranty has been voided and to get the repair history.

It should start quickly and have little or no smoke at startup. A lot of white smoke is bad. Check the oil for diesel fuel, a sign of leaking injectors. The oil will be black, that is normal even 5 minutes after a change. It is from soot generated by the "in cylinder" egr. Ignore the oil pressure gauge since it is fake. The block has a 6 psi on off switch and the computer just makes up the pressure shown on the gauge. I haven't heard of anyone that had oil pump issues, so I guess it doesn't really matter.

Check the ball joints and front wheel ujoints as these seem to wear prematurely for some guys.

You buying it from a dealer or private party?
Great info, thanks. It's private party.
oscartj is offline   Reply With Quote
 
Page generated in 0.04123 seconds with 11 queries